GLASBENE PREDSTAVE

GLASBENA ZABAVA z Alenko Kolman

DINO DINO PLES - predstava in plesno-glasbena zabava
PRVI ŠOLSKI DAN (Zajček Rudi gre v šolo)
PUJSA PEPA na obisku 
SUPER KRILA predstava z Janom in Alenko
PRIDNE PERIČICE - glasbena predstava
 

kontakt za nastope: 070/863-893,  info@alenkakolman.si


PLESNO-GLASBENA ANIMACIJA z Alenko Kolman


Alenka otroke povabi k sodelovanju in skupaj z njimi zapoje in zapleše na pesmice, ki jih večina otrok dobro pozna (Pridne peričice, Žaba Rega, Petelinček je na goro šel, Če si srečen, Mi se imamo radi, Barčica, Ču ču va, ...).


Naučimo se tudi Ples pingvinov in Dinozavrov ples.

Ob glasbi ustvarjamo koreografije, pojemo, se zabavamo, ob koncu druženja pa se z glasbenim "plesnim vlakom" odpeljemo v Deželo plesa. Z vlakom potujemo po svetu, se ustavljamo v svetovno znanih mestih: Dunaj, Praga, Moskva..., kjer spoznamo klasično glasbo priznanih ustvarjalcev (J.Strauss, J. Brahms,..), kulturo in plese, ki so značilni za to mesto. Zaplešemo valček, polko, kazačok in rock´n roll.

Veselo rajanje lahko popestrimo z obiskom maskot priljubljenih junakov: dinozaver Dino, žaba Rega, pujsa Pepa, Super krila Robovlaki, YooHoo in prijatelji, Rori dirkalnik, Fifi in Cvetličniki in mnogi drugi (za več informacij nas kontaktirajte na: info@alenkakolman.si)


 

 DINO DINO PLES - predstava in plesno-glasbena zabava

Alenka otroke pozdravi in povabi, da ji pomagajo s pesmijo priklicati dinozavra Dina. Priljubljeni dinozaver Dino bo prišel v našo družbo na svojo, otrokom že poznano pesem, Dinozavrov ples.

Dino bo otrokom na zabaven način pokazal kako si umiva zobke, kako telovadi s svojimi prijatelji dinozavri in kako šteje do 10.
Alenka zapoje pesmi Biserni zobki, Gibalček, Valček števil, Dinozavrov ples... in povabi otroke, da med predstavo sodelujejo.
Ponovimo tudi barve semaforja in skupaj zapojemo in zaplešemo na pesem Semafor!

Če prostor dopušča, se s Plesnim vlakom odpeljemo v deželo plesa. Ob koncu druženja pa skupaj zapojemo in zaplešemo še priljubljeni Dinozavrov ples.

Dolžina predstave 35 - 45 minut. Po dogovoru.

 
                                                                                     

​PRVI ŠOLSKI DAN (Zajček Rudi gre v šolo)

glasbena predstava

Zajčka Rudija čaka 1. šolski dan. Veseli se, ker bo spoznal svoje nove prijatelje (sošolce) in učiteljico, a hkrati ga je strah: »Kaj, če ga sošolci ne bodo marali in bo učiteljica stroga, kaj če bo v šoli zanj pretežko, kaj če ...?«
Kljub strahu in »grdim sanjam« se Rudi zjutraj pogumno odpravi v šolo, kjer  spozna svoje nove prijatelje ter razredničarko in ugotovi, da so vsi zelo prijazni.

Glasbena predstava Zajček Rudi je poučna zgodba v dveh delih:

Dolžina predstave cca 35 minut.

V predstavi nastopata: Alenka Kolman (kot pripovedovalka, pevka in učiteljica) in Zajček Rudi (Urška Kolman).

 

.PUJSA PEPA na obisku

Pujsa Pepa je priljubljena junakinja istoimenske risane serije, ki jo otroci obožujejo. 


Pujsa Pepa ve, da je zdravo vsak dan telovaditi, zato na zdravo telovadbo povabi še  svoje prijatelje. Pepa nadaljuje s poučevanjem kakšna je zdrava prehrana, kateri so  dnevi v tednu in kako si sledijo...
Pepa bo od Alenke dobila tudi prav posebno darilo zaradi katerega bo sprva malce užaljena... Ker pa ve, da do prijateljev ni lepo gojiti zamer, ji bo hitro odpustila :-). V zabavno animacijo bodo vključeni vsi prisotni otroci.

 

Pujsa Pepa obožuje tudi glasbo in ples, zato bo otroke povabila, da skupaj zapojejo še kakšno otroško pesem (Če si srečen, Mi se imamo radi, Petelinček je na goro šel,…).

  

SUPER KRILA - predstava z Janom in Alenko 

Jan iz priljubljene risane serije SUPER KRILA, ki ga otroci obožujejo, bo navdušil otroke in starše. S svojim prihodom na oder bo zabavno in hkrati poučno popestril dogajanje.


Predstava: Jan bo z otroci zapel, jih naučil novo pesmico, jim pokazal nove čarovniške trike, ki se jih je naučil na svojih potovanjih v Parizu, Londonu, Egiptu … in se s pomočjo otrok naučil šteti do 10!!

Zabavali in nasmejali se bodo tako otroci kot starši! Druženje z Janom bomo zaključili z veselim prepevanjem pesmi Mi se imamo radi! 

I
zvajata: animator v maskoti Super krila in Alenka Kolman 
d
olžina predstave: cca 40 minut   (oz. po dogovoru)

 

 PRIDNE PERIČICE - glasbena predstava 

Le kdo ne pozna priljubljene otroške pesmice Pridne peričice?
Alenka jo je posnela kot eno izmed svojih prvih pesmi za najmlajše poslušalce.  

Alenka med predstavo otroke nagovori, animira z lutkami, jim pripoveduje zgodbo in povabi k sodelovanju. Med predstavo skupaj zapojejo ljudske pesmi, ki jih otroci večinoma že dobro poznajo: Pridne peričice, Sijaj sončece, Petelinček je na goro šel, Barčica po morju plava, Jaz pa grem na zeleno trav`co, Mi se imamo radi, Če si srečen in druge. Otroci sodelujejo v predstavi tudi posamično (seveda tisti, ki želijo).

Obnovili bomo del naše bogate kulturne dediščine in se nepozabno zabavali.

Dolžina predstave cca 35 – 40 minut

tile1
tile2
tile3
tile4
zasnova in izvedba: MR storitve