BIOGRAFIJA
Svojo glasbeno pot je začela v časih, ko je še delala kot manekenka in fotomodel. Prva pesem – Ti si zvezda mojih sanj, je bila že v nekaj mesecih velika uspešnica in Alenka je manekensko pisto zamenjala za glasbene odre.
Leta 1997 je zmagala na mednarodnem festivalu Glasbe in showa v Varaždinu in še istega leta izdala svoj prvi album pod naslovom TI SI ZVEZDA MOJIH SANJ.

Sledile so uspešnice: Piši mi, Vedno hočem te le zase, Kako je mogoče, Oči zelene, Božični mix, Ljubezen ena je,... veliko nastopov po vsej Sloveniji in naših sosednjih državah. Kot glasbena gostja je nastopila tudi na izboru Miss športa Hrvaške 1997, izborih Miss Eurosporta v naših sosednjih državah...
Leta 2000 je prejela ZLATO PLOŠČO založbe Mandarina za glasbeni projekt Vedno hočem te le zase.

Obveznosti in nastopov je bilo vse več, zmanjkovalo je časa za študij...
V obdobju 2000 – 2002 je izdala še dva glasbena projekta:
- Ljubezen ena je, 
- Le zate živim,
vendar je večino svojega časa posvečala študiju in jeseni leta 2002 uspešno zagovarjala diplomo z naslovom Distribucija glasbenega projekta.
Po zagovoru diplome je sledil še vpis na podiplomski študij (Magisterij iz ekonomije).

Rojstvo sina Maia (leta 2004) je prineslo precej sprememb...
Alenka se je dobri dve leti posvečala predvsem družini. Mai je užival, ko mu je mamica prepevala, zato so začele nastajati prve pesmice za otroke. Najprej je ustvarjala pesmice samo zanj, potem pa so jo založniki povabili, da pripravi kaj tudi za druge. Prva zgoščenka z otroškimi pesmimi je leta 2006 izšla pri reviji Bučka in ko je videla, da je tudi drugim otrokom všeč, se je povsem posvetila najmlajšim.

Izdala je že šest glasbenih zgoščenk za otroke:
-    Pridne peričice,
-    Ples pingvinov, 
-    Zimska dežela, 
-    Slovenija – glasbena dežela, 
-    Jelenček Rudolf in 
-    Dinozavrov ples.
V sodelovanju s priznanimi ustvarjalci tekstov, glasbe, scenarijev in aranžmajev pa ustvarja nove pesmice in glasbene predstave za otroke. 

Nastope za najmlajše pa Alenka zadnje čase uspešno združuje tudi z organizacijo in vodenjem prireditev (rojstni dnevi oziroma obletnice ter otvoritve trgovskih centrov, obletnice in zaključki vrtcev ter šol, otroški in družinski festivali, ...). 
tile1
tile2
tile3
tile4
zasnova in izvedba: MR storitve