BIOGRAFIJA
Alenka je leta 1997 zmagala na mednarodnem festivalu Glasbe in showa v Varaždinu (Raspjevani Varaždin) in še istega leta izdala svoj prvi album pod naslovom TI SI ZVEZDA MOJIH SANJ.

Sledile so uspešnice: Piši mi, Vedno hočem te le zase, Kako je mogoče, Oči zelene, Božični mix, Ljubezen ena je,... veliko nastopov po vsej Sloveniji in naših sosednjih državah. Kot glasbena gostja je nastopila tudi na izboru Miss športa Hrvaške 1997, izborih Miss Eurosporta v naših sosednjih državah...
Leta 2000 je prejela ZLATO PLOŠČO založbe Mandarina za glasbeni projekt Vedno hočem te le zase.

Obveznosti in nastopov je bilo vse več, zmanjkovalo je časa za študij...
V obdobju 2000 – 2002 je izdala še dva glasbena projekta:
- Ljubezen ena je, 
- Le zate živim,
vendar je večino svojega časa posvečala študiju in jeseni leta 2002 uspešno zagovarjala diplomo z naslovom Distribucija glasbenega projekta.
Po zagovoru diplome je sledil še vpis na podiplomski študij (Magisterij iz ekonomije).

Rojstvo sina Maia (leta 2004) je prineslo precej sprememb...
Alenka se je dobri dve leti posvečala predvsem družini. Mai je užival, ko mu je mamica prepevala, zato so začele nastajati prve pesmice za najmlajše poslušalce. Najprej je ustvarjala pesmice samo zanj, potem pa so jo založniki povabili, da pripravi kaj tudi za druge otroke. Prva zgoščenka z glasbo za otroke je izšla leta 2006 kot priloga otroški reviji in ko je videla, da so pesmice všeč tudi drugim otrokom, se je povsem posvetila najmlajšim.

Izdala je že osem glasbenih zgoščenk za otroke:
-  Zapoj in zapleši,   
-  Pridne peričice,
-  Dinozavrov ples,
-  Jelenček Rudolf,
-  Ples pingvinov, 
-  Zimska dežela, 
-  Slovenija – glasbena dežela, 
-  in 1. zgoščenka (priloga reviji Bučka).
V sodelovanju s priznanimi ustvarjalci tekstov, glasbe, scenarijev in aranžmajev pa ustvarja nove pesmice in glasbene predstave za otroke. 

Nastope in glasbene predstave za najmlajše pa Alenka zadnje čase uspešno združuje tudi z organizacijo in vodenjem prireditev (rojstni dnevi oziroma obletnice ter otvoritve trgovskih centrov, obletnice in zaključki vrtcev ter šol, otroški in družinski festivali, ...). 


 
tile1
tile2
tile3
tile4
zasnova in izvedba: MR storitve